Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kroatia

Brac

Øyperlen Brac ligger og venter i Adriaterhavet. Her er stranden i fokus, og de er noen av de beste i området. I tillegg er vannet krystallblått, prisene rimelige og menneskene vennlige. Men Brac har flere gleder, blant annet det som bygget det Hvite hus.

Brac. Sjarm: Brac er vakker og full av sjarm. Et godt sted å tilbringe dagene. Foto: istockphoto.com
Del Brac på facebook Skriv ut

Publisert 1.juni 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Kroatia Fakta om Kroatia

Offisielt navn: Republikken Kroatia

Hovedstad: Zagreb

Folketall: 4 495 904

Areal: 56 594 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Valutakurs: 100 HRK = 134.77 NOK

Språk: Kroatisk

Retningsnummer: +385

Annonse:

Brac

Brac. Adriater: Brac er den tredje største øya i Kroatias skjærgård, og mye av livet her dreier seg rundt Adriaterhavet. Foto: istockphoto.com

Brac

Brac. Fristende: Brac har mye å friste med. Man bør nyte de gledene man kan. Foto:wikipedia

Turisme er denne øyas hovedinntektskilde, og de vel 14000 menneskene som bor her, er kjent for å være med på å skape minnene fra denne tredje største øya i Kroatias havgap.
Hit kommer folk for å nyte tid, nyte sol, vann, og verden! Mange velger å ligge på stranden, bli solbrune, mens de fordyper seg i en spennende, eller mindre spennende, bok av forskjellige sjangere. Andre velger å utforske øya ved hjelp av sykler eller ben. Naturen er velkjent og vakker, og innehar frodige marker så vel som fjelltopper.
Uansett hva du velger, kommer du nok hjem gode minner.

Det gylne horn

Stranden Zlatni Rat er hovedattraksjonen på øya, og ligger i Bol på øyas sørside. Det er en innbydende og vakker sandstrand med en tupp formet som en trekant. Stranden skifter også formasjon med tidevannet, noe som gjør den ekstra spesiell.

President

Brac er kjent for mer enn bare et vennlig sted å tilbringe feriedager. Det er her marmoren som bygget det hvite hus i Washington kommer fra. Steinbruddene er vakre og mang en turist har valgt å besøke dette historiske stedet.

Mat

Det er mange restauranter som serverer både lokale og internasjonale retter. De er kjent for sin gode mat, og innbyr ofte til sene kvelder. Øya er også kjent for produksjon av vin, oliven og sitrusfrukter.

Utflukt

Bolska Kruna er et enestående sted for en utflukt. Fjelltoppen frister med en utrolig utsikt, vel verdt turen opp.

Transport

Båt og fly tar deg til denne øya. Det beste er å fly til Split og ta en i underkant av to timers båttur videre derfra.

Overnatting

Gjestehus og hoteller er blant valgmulighetene. Ofte tilbyr operatører pakketurer hit, som kan være gode alternativer.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører