- Norges største reiseguide på nett

Publisert:30.august 2007
Sist oppdatert: 11.mai 2013

Byen ble grunnlagt av britene i 1816 og var en av basene for å få slutt på slaveriet. Banjul er knyttet til fastlandet i Gambia med en rekke passasjer- og bilferger, og landets eneste internasjonale flyplass ligger i Banjul.

Gambia har et perfekt klima i vintermånedene, med akkurat passe varme dager og litt svalere kvelder. Ving arrangerer høsten og vinteren 2007 charterturer til Banjul. Hos Ving kan du nyte feriedagene i tropiske hager blant turkisblå svømmebasseng, vaiende palmer, forfriskende drinker og smilende kelnere. Men de færreste reiser til Afrika bare for å ligge på en solseng. Eventyrlystne kan for eksempel kombinere en ukes hotellferie med en ukes rundreise i Gambia og Senegal.

Selv om Gambia er et fattig land finnes det ikke det ingen akutt fattigdom i form av sult eller slumområder. Det kan likevel føles litt paradoksalt å være på ferie i et u-land, noe som også bør gir rom for ettertanke. Dersom man ønske det kan man rett utenfor hotellportene stå ansikt til ansikt med et usminket og ekte Afrika, og på den måten komme tett innpå det gambiske hverdagslivet.

I Gambia kan du spise deg gjennom menyer fra mange verdenshjørner. Det er et stort utvalget av restauranter hvor du kan nyte både delikat thaimat, ekte italiensk pizza, kinesisk chop suey, libanesisk meze, utsøkte mongolske wokretter og danske delikatesser.