- Norges største reiseguide på nett

Publisert:26.oktober 2007
Sist oppdatert: 1.mai 2009

Kystbyen som ligger i regionen Valparaiso i overkant av 100 kilometer, rundt to timer, fra hovedstaden Santiago de Chile, og som grenser mot Stillehavet, er et utsøkt sted for å nyte tid. Vingården av havet, er en omtrent riktig oversettelse, som gir en indikasjon på hvor berusende vakkert det er, og at man kommer til å få det fint her.

Byen er full av flotte parker og sjarmerende severdigheter, og har vært et turist sted for Chilenere i en årrekke. Dessverre har stedet vært utsatt for flere jordskjelv gjennom tiden, og mye av den gamle byen og dens arkitekterte bygninger har blitt jevnet med jorden.

Men byen er i sterk vekst, og tiltrekker seg stadig flere utenlandske turister på grunn av de mange flotte sandstrendene, det gamle erverdige art deco kasinoet - som er Chiles eldste og best besøkte, og den årlige musikkfestivalen, Festival de la Cancion de Viña del Mar, som sjarmerer og gleder med latinsk musikk av mange sjangere. Men vær obs på et publikum som kan være relativt ufyselige, og som er kjent for å bue artister regelrett av scenen – derav kallenavnet Monsteret.

Men det er mer å oppleve i denne vingården, som en årlig ATP tennis turnering, den flotte by klokken, Reloj de Flores, med blomster som tallnummer, den nærliggende Valparaiso hesteløps banen og den store flotte botaniske hagen. Det er også store muligheter for å drive med sportslige aktiviteter, og spesielt på den spennende BMX banen som ligger på en høyde over byen.

Det finnes mange flotte restauranter og barer med deilige retter og drinker for sene kvelder under den Chilenske himmel.

Transport

Arturo Merino Benitez heter flyplassen i Santiago, og derfra er det ca 2 timer til Viña del Mar. Det er store muligheter for å leie bil eller benytte seg av kollektiv transport.

Overnatting

I byen finner man leiligheter og hoteller i alle prisklasser, som Hotell Rokamar, Hotell O`Higgins eller det tre stjernes Sheraton Miramar Hotell and Con.