- Norges største reiseguide på nett

Publisert:22.desember 2007
Sist oppdatert: 6.mars 2010

Den polske havnebyen Szczecin, på omtrent samme størrelse som Oslo, er et relativt nytt og meget spennende reisealternativ, med en historie om storhet og blod. Den er også kjent som Stettin, spesielt i Danmark og Tyskland.

På 1700 tallet ble byen blodrød av skandinaviske herjinger, og under den 2. Verdenskrig ble det mange kratere i byens gater, men Szczecin har allikevel beholdt sitt særpreg, og inviterer deg hjertelig inn i seg selv.

Havnen er polens største, og i tidligere tider var byen en del av det mektige Hansaforbundet, severdighetene er mange, og byens to store porter, Brama Portowa (Havneporten) og Brama Kòrlevska (Byporten) er med sine fantastiske utsmykninger to av de største. Men byen tilbyr også et gotisk rådhus fra 1200 tallet, Jacobkirken fra 1100 tallet, samt sarkofager, teater og Opera i den erverdige Pomerenborgen.

Byens innbyggere har lange tradisjoner for fiske og skipsbygning mange mener dt virker som livet ikke har forandret seg her på hundre år, og en tur på elva Oder er absolutt å anbefale.

Szczecin innehar en mengde små koselige butikker hvor man kan gjøre ekstremt gode kjøp. Mye er billig i Polen, og spesielt når man kommer fra Norge. Det er også kjøpesentre her, og markeder som tilbyr mange varierte og spennende varer.

At byen også har stor innflytelse fra vesten ser man på de mange luksuriøse butikkene som har dukket opp. Mulighetene for å komme hjem med noe glitrende og dyrt, er mange.

Helseferie

Polen har de senere år blitt et yndig sted å reise for å få fikset sine tenner for en langt rimeligere penge enn i Norge, og Szczecin er inget unntak. Så mulighetene for å få et sjarmerende smil i kombinasjon med en avslappende, opplevelsesrik ferie er stor.

Aktivitet

Noen minutter på utsiden av byen ligger Binowo Park Golf Club, og lokker med sine 18 hull og alle andre fasiliteter man ønsker seg. Det arrangeres ofte utflukter, som seilturer, og det er vel verdt å hive seg på en slik når man er her.

Transport

Byen ligger ved grensa til Tyskland, og er i så måte et ikke altfor vanskelig reisemål å ankomme med bil eller buss. Men det er også flymuligheter og turen tar bare omtrent halvannen time. Flyplassen ligger omtrent 30 kilometer på utsiden av sentrum.

Overnatting

Neptun Hotel, Novotel Szczecin og Campanile Szczecin er noen av byens overnattingssteder. Det anbefales å sjekke litt på forhånd for å få det man er ute etter, og for å forsikre seg om plass.