- Norges største reiseguide på nett

Publisert:19.mai 2008
Sist oppdatert: 7.mars 2010

Cardiff har gjennomgått en omfattende oppussnings og restaureringsprosess de senere årene – en nødvendig ansiktsløftning som har betalt seg tilbake gjennom å føre byen opp på turistlistene som hipt og trendy.

Men byen har også beholdt det gamle og unike, og man raser frem og tilbake gjennom historiske tidsepoker, faktisk helt tilbake til middelalderen med det eksklusive Cardiff Castle midt i byen. Men det unike, og der Cardiff virkelig har klart å gjøre en god jobb, er å forene de forskjellige stilartene og fortsatt skape en vakker og innbydende by på tross av bygninger, tidsepoker og trendy stilarter.

De har også satset stort på arenaer som Cardiff International Arena og Millennium Stadion. Førstnevnte har huset storheter som Snoop Dog, mens sistnevnte er hjemmebanen til walisisk fotball og rugby.

Det skal nevnes at Cardiff er det eneste ikke engelske laget som har vunnet FA-cupfinalen. En dåd som må ses opp til, og en vilje og en lyst som forteller mye om det walisiske folk, og Cardiff spesielt. Språket er noe annet. Her snakker de nemlig sitt eget språk, et slags tullespråk for utenforstående, og er du ikke lokal kommer du til å skjønne lite. Men heldigvis snakkes det engelsk også.

Men det er flere kulturbegivenheter enn fotball, ”fotball” og musikk. The National Museum and Gallery ligger også i byen og inviterer deg inn til sine unike utstillinger av kunst og vitenskap, gratis.

Er man her, er også Techniquest – Storbritannias fremste museum for vitenskap og teknikk, med sine forbløffende tekniske installasjoner, et sted man bør besøke.

Shopping

Også i Cardiff har du muligheten til å blafre med sedlene og svi av myntene, og det finnes alt fra kjente butikkkjeder, særegne småbutikker og spesialiserte butikker. Det er to hovedshopping gater; Queen Street og St. Marys street og begge bør oppleves. Det er også i Cardiff man finner verdens eldste musikksjappe, Spillers Records, og en LP derfra er nesten et must. I tillegg finnes det flere markeder og kjøpesentre.

For de som best liker å svi av kronasjene på flytende varer og god mat når en er på ferie, er det en trøst å vite at Cardiff har flere barer, nattklubber, klubber og restauranter. Mange av dem ligger i shoppinggaten St. Marys, mens mange ligger i byens svar på Aker brygge, Cardiff Bay.

Transport

Cardiff Internasjonale flyplass ligger relativt sentrumsnært, og derfra fraktes man enkelt med tog, buss eller taxi til sentrum. Innad i byen er buss et godt alternativ.

Overnatting

Cardiff har et stort utvalg av overnattingssteder, og man kan velge i alt fra dyre hoteller til billige Bed & Breakfast steder.