- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 2.juli 2021
Sist oppdatert: 2.juli 2021

"Den som er trett av London, er trett av livet", sa 1700-tallsforfatteren Samuel Johnson, sant nok den dag i dag. London fascinerer alle og alltid. For oss nordmenn er London dessuten shoppingbyen, musicalbyen og fotballbyen. London er vårt sjette mest besøkte charterreisemål.

Severdigheter

I London finner du Tower of London, borgen som favner byens historie de siste tusen årene. Her ligger Big Ben og parlamentet i Westminster med røtter tilbake til 1250; alle parlamenters mor og verdens nest eldste nasjonalforsamling etter Alltinget på Island. På formiddagen kan du se vaktskiftet utenfor dronningens slott; Buckingham Palace eller mate duene på Trafalgar Square. Et godt tips: Kjøp en dagsbillett til sightseeingbussene (to-etasjers!) som hele dagen kjører faste ruter mellom severdighetene. Da får du raskt et bra overblikk og kan hoppe av og på hvor du vil!

Kunstskatter

Du bør også få med deg British Museum med en av verdens rikeste samlinger av kulturskatter, særlig den egyptiske samlingen er enestående i verden. I mai 2000 åpnet Tate Gallery en ny del med moderne kunst i en ombygd kraftstasjon på sørsiden av Themsen. Museet har allerede rukket å bli en av Londons store attraksjoner med sin omfattende samling. Eller du kan la deg underholde i Madam Tusseauds voksmuseum og f.eks. oppleve dystre scener fra middelalderens blodige henrettelser.

I London finner du alt fra et eget Sigmund Freud-museum til en sjarmerende zoologisk hage, hvor de har en uslåelig sommerfuglavdeling; en åpen plen uten noen som helst slags hindre, men med en lite skilt: "Sommerfugler"! Eller hva med å besøke Shakespear's rekonstruerte teater; The Globe – eller vitenskapsmuseet, planetariet eller transportmuseet?

Swinging London

Er du mer opptatt av nåtiden, kan du ta en tur opp i det 135 meter høye pariserhjulet ved Themsen som ble satt opp i forbindelse med millenniumsfeiringen. Du kan la deg inspirere til gode kjøp i motebutikene i King’s Road, det fasjonable magasinet Harrod's eller varehusene i Oxford Street, Europas kanskje fineste handlegate. Eller hva med en tur til nytrendy Notting Hill eller de etniske restaurantene i Soho? Kvelden kan tilbringes på en av de mange tusen små pub'ene i byen – mange er flere hundre år gamle. Eller du kan velge å se en musical; de er profesjonelt utført, alltid underholdende og med flott musikk. I London kan du fråtse i konserter, filmer, utstillinger og happenings av alle slag, sjekk utelivsguidene som du finner blant pekerne til høyre. London svinger.

Dyrt å bo, billig å reise

Man kommer ikke unna at det er svært dyrt å bo på hotell i London. Du kan også regne med at rommet du får er lite og trangt. Som regel lønner det seg å reise på chartertur med hotellrom inkludert i prisen, heller enn å prøve å finne et rom på egenhånd. Tilbudene om reiser til London fra Norge er mange og ofte rimelige og charterselskapene kan som regel ordne med billetter til musicaler og fotballkamper for deg. Du kommer enkelt rundt i byen med t-banen; The Tube, eller med de mange røde to-etasjers bussene og de klassiske London-drosjene som du ser overalt.