- Norges største reiseguide på nett

Publisert:11.juni 2008
Sist oppdatert: 11.mai 2013
Det er Frankrikes femte største by, men allikevel den nest mest besøkte turistbyen i landet. Det sier litt for så mange mennesker kan ikke ta feil. Den mangfold i kultur drar deg inn, som maling på et lerret, hvor minnene blir sittende like lenge.

Her kan du velge mellom gallerier, museer, parker, rullsteinstrender og utallige andre godbiter.

Det er ikke sikkert du får tid til å oppleve alt, men: Matisse museet – et museum som gjør ære på den fantastisk maleren Henry Matisse som forelsket seg hodestups i det vakre lyset i området, Promenade des Anglais – en unik promenade dandert med fantastiske palmer, Castle Hill – en høyde med vakre ruiner og en fantastisk utsikt og Den Russiske katedralen – minnemonument for Tsarevich Nicholas.

Et annet must når man er her er å besøke gamlebyen, og vandre rundt i dens historiske minner, trange smug og besøke de hyggelige kafeene og butikkene, før du legger turen til torget Cours Saleya, hvor det på dagtid er mulig å besøke markeder og diverse boder med saftige frukter, blant annet. På kvelden er det også et yrende uteliv her, og en god sjanse for å utvikle sine franske følelser.

Kulinarisk

Som de fleste franske byer, er maten en opplevelse i seg selv. Franskmennene kjenner livets kulinariske gleder, og ikke vær redd for å ta del i dem. Det er flere restauranter hvor man kan både spise seg mett og glad, eller bare glad og mer sulten.

Man får alt fra lokale spesialiteter til mer kjente franske matretter, og det bør rett og slett bare nytes.

Shopping

Du kan enkelt shoppe vekk hele ferien og budsjettet for de ti neste feriene hvis du ønsker. Her finner du de fleste kjente kjedebutikker, franske shoppingsentre og kjente designere innenfor alle genre av klesplagg og acessories, til priser du kjenner.

Det er også store muligheter for å gå på jakt på de mange markedene, spesielt antikvitetsmarkedene kan gi deg gode gleder.

Transport

Nice Côte d'Azur flyplass ligger litt på utsiden av sentrum, men det går offentlig transport flere ganger i timen, og man kan også ta taxi, hvis man har budsjettert med noen hundrelapper til det. Selve flyturen tar rundt 3-5 timer, og det er flere selskaper som tilbyr turer fra Norge.

Overnatting

Som alle andre steder finnes det flere stjerneklasser og prisklasser å velge Hoteller i. Noen hoteller i Nice er; Florence Hotel, Grand Hotel Aston, hotel Sibills og Kyriad Hotel Centre Port.