- Norges største reiseguide på nett

Publisert:20.august 2001
Sist oppdatert: 11.mai 2013

Hvis ikke ungdomslivet er det som tiltrekker deg mest, er det kort vei fra Hersonissos til severdigheter som Knossos og Lassithiplatået med Diktigrotten der myten forteller at guden Zeus ble født. Litt opp i fjellet ligger Hersonissos gamleby, som har mye av det opprinnelige i behold, ikke minst kokekunsten, og er verd et besøk. Hovedstaden Heraklion (26 km) og feriebyen Agios Nikolaos når du enkelt med buss.

I Hersonissos ligger alt samlet midt i sentrum. Her ligger stranden der alle treffes og hvor du har et godt tilbud av vannsportsaktiviteter som vindsurfing, vannski, jetski, fallskjermflyvning, pedal- og bananbåter.

Langs strandpromenaden ligger tavernaene på rad og rekke ut mot havet på den ene siden. På den andre siden ligger puber, barer, diskotek og butikker tett i tett. Også i hovedgaten finner du en god del butikker, kaféer og restauranter. Alt i alt kan du velge mellom et førtitalls tavernaer og restauranter, massevis av barer og flere diskoteker og bouzoukiklubber.

Det finnes flere små strender i selve Hersonissos og lengre strender like utenfor. Strendene har grovkornet sand og klipper og det er delvis steinbunn. Badesko kan være lurt.

Byen har ca. 3500 faste innbyggere.