- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 7.oktober 2004
Sist oppdatert: 20.mars 2009
Paella, gazpacho og chorizo er velkjent for mange, men spansk kokekunst omfatter langt mer enn som så. Spania er opphavet til et bredt utvalg av rike stuinger, supper, bønne-, fiske- og kjøttretter som alle har påvirket det latinamerikanske kjøkkenet.

Det er en god ide å justere den indre sultklokken en smule når du ankommer landet. Lunsjen, som er dagens hovedmåltid, serveres vanligvis mellom kl. 13.30 og 16.00. Kveldsmåltidet er lettere og serveres gjerne mellom kl. 22.000 og 23.00.

Tapas

Å innta tapas stående ved bardisken er populært. Morsomst blir det når man går fra bar til bar. En uskreven regel er at man aldri bestiller mer enn to til tre tapas på hvert sted, samt at hver og en byr på hver sin runde. Det er det kulinariske mangfoldet, ikke mengden, som er avgjørende -- og maten ledsages gjerne av livlige diskusjoner og høy musikk.