- Norges største reiseguide på nett

Publisert:24.september 2001
Sist oppdatert: 11.mai 2013
Derfor er Lanzarote, til tross for sine mange besøkende, en hyggelig og intim øy. Den er vakker og velstelt med fin beplantning og sjarmerende hvite hus med grønne eller blå skodder. Dette er stedet for avslapning; øya passer bra for eldre og barnefamilier.

1,2 mill turister besøker Lanzarote hvert år, 56 259 av dem var nordmenn i 1999. Dette gjør at Lanzarote til vårt femte mest populære reisemål (etter Gran Canaria, Balearene, Kreta og Tenerife).

Lanzarote er en vulkaøy hvor temperaturen seks meter under bakken kan bli hele 350 grader, nok til at det finnes restauranter som griller mat med naturlig varme. Øya har flere hundre kratere, men det siste vulkanutbruddet var på 1800-tallet. Lanzarote har også kilometervis med grotter, som engang var underjordiske elver av lava, og som i dag er populære severdigheter; enkelte med restaurant(!) Du må forresten prøve de lokale vinene, som er et resultat av det spesielle jordsmonnet og klimaet.

Av andre aktiviteter kan anbefales en kameltur gjennom ørkenlandskapet eller besøk til utsiktsplatået Mirador nord på øye og julelandskapene Cueva de los Verdes og Jameos del Agua. Beste måten å ta seg rundt på øya er med bil, hvilket du bør prøver i hvertfall en dag.

Lanzarote har ca. 80 000 fastboende innbyggere. Hovedstaden heter Arrecife.