- Norges største reiseguide på nett

Publisert:22.oktober 2001
Sist oppdatert: 11.mai 2013

Gran Canaria er den mest varierte av Kanariøyene, fuktig og kjøligere i nord, utilgjengelig i vest og varmt og tørt i sør og øst, hvor landskapet er mer ørkenaktig. Klimaet på Gran Canaria er bra om sommeren også – varmt, men aldri hett. 

Tyskere utgjør den største gruppen av turister på Gran Canaria; ca. en tredjedel av alle som kommer hit. Dernest følger briter og spanjoler fra fastlandet. Gran Canaria er Kanariøyenes nest mest besøkte øy, etter Tenerife.

Sør på Gran Canaria finner du de store feriestedene; "Playa del Inglés" og "Maspalomas" begge med sanddyner og kilometerlange strender. Øya har tilsammen ca. 50 kilometer med badestrender.

Las Palmas – hovedstaden på Gran Canaria – er utvilsomt den mest kosmopolittiske byen på Kanariøyene, en storby med alle mulige tilbud: museer, teatre, parker, plasser osv. Byen har gode strender tett inntil sentrum og det går hyppige busser til Las Palmas fra hele øya.

Det tar ikke lang tid å reise rundt på Gran Canaria med leiebil for på egen hånd å oppleve den varierte naturen og det kanariske hverdagslivet. På turen kan du oppleve blant annet Puerto de Mogán, et av øyas mest fotograferte steder. Og fra Cruz de Tejeda har du strålende utsikt over øyas høyeste fjelltopper, blant annet "Pico de Las Nieves" som rager 1949 meter.