- Norges største reiseguide på nett

Publisert:25.november 2001
Sist oppdatert: 17.november 2009

En gang var dette øyas viktigste havn, grunnlagt av kjøpmenn fra Genova og et sentrum for sukkerproduksjon oh handel på øya. Men utover på 1600-tallet ble innbyggerne utsatt for epidemier, stormer og branner. Og storheten tok endelig slutt da byen ble delvis begravd av lava fra Teides utbrudd i 1706.

Dagens Garachico, som har knapt 6000 innbyggere, er dermed preget av bygningene som ble gjenreist på begynnelsen av 1700-tallet.

 

Hotellet

Garachico er ikke noe utpreget chartersted, bare Ving kan tilby reiser hit, og da til et eneste hotel: Hotel San Roque, som riktignok holder til i et renovert 1700-tallspalass og har individuelt møblerte rom signert kjente designere.

Hotellet har alle fasciliteter; svømmebasseng, tennisbane, badstu og massasje. Rommene har TV, video, CD-spiller og minibar. Prisen er da deretter; litt høyere enn vanlig i chartersammenheng.

 

Severdigheter

Garachico kan skilte med en liten, klumpete festning ved innseilingen til det som var havnen på 1500-tallet. Midt i byen, et par hundre meter bak sjølinjen, ligger hovedtorget: Plaza de Santo Domingo, med San Franscisco-kirken og Mudeo de Arte; et museum viet moderne kunst i en bygning som tidligere var et dominikanerkloster.

Hovedtorget er et trivelig, om enn ganske søvnig sted, med skyggefulle laubærtrær, benker og og en og annen kafe omgitt av gamle bygninger.

 

Sjølinjen

Det mest dominerende i byen er likevel den dramatiske sjølinjen; med taggete svart lavastein og bølger som spruter inn mellom steinene. Her er det ikke snakk om å bade i havet; slikt skjer i bassengene, som delvis er plassert helt ut mot sjøen.

Hovedveien gjennom byen følger sjølinjen og har en del trafikk, så promenaden er kanskje ikke fullt så trivelig som den kunne vært. Likefullt ligger det restauranter, hoteller og kafeer langsetter veien, gjerne med terrasser en etasje eller to opp med bred utsikt over havet. Noe natteliv å snakke om finnes ikke.

 

Passer for hvem?

Garachico er et sted som passer best for voksne mennesker uten barn som vil nyte stillheten i vakre omgivelser. Nå er byen et populært stoppested for alle sightseeingturene som går rundt øya, så helt stille er det likevel ikke.

Hvis man ikke skal føle seg aldeles isolert, er det trolig en god ide å leie bil et par dager og ta seg opp til Puerto de la Cruz (ca. 30 km), til vulkanen Teide (ca. 45 km.) og til badebyene på sørkysten.