- Norges største reiseguide på nett

Publisert:16.november 2001
Sist oppdatert: 3.desember 2009

Nå ligger riktig nok La Orotava nydelig til med vid utsikt over havet og bukten med Puerto de la Cruz fem kilometer ut i syningen ved kysten. Men det er dermed også temmelig langt til sjøen og bademulighetene (Vings hotell har ikke basseng).

Byen ligger også temmelig bratt til i terrenget, hvilket gjør det en smule slitsomt å bevege seg rundt. Dessuten er trafikken i gatene betydelig. Skal du komme deg noe sted må du nesten ha leiebil, ellers blir det å sitte på balkongen og nyte utsikten og det blir jo litt ensformig i lengden.

Alternativt kan du jo begi deg ut i den gamle bydelen og titte på de pitoreske husene, eller vandre rundt og se på kanariernes dagligliv rundt bussstasjonen eller butikkene og slå deg ned i en restaurant fri for turister. For her er det 99% spanjoler.

 

Passer for hvem

La Orotava er altså for de som ikke vil tilbringe dagene med svensker, briter eller tyskere. Det er mest av alt en base for utflukter til andre steder og byer på Tenerife. Et sted hvor man lever blant canarier og kan sove, spise og drikke som i en hvilken som helst spansk by. Og er du først på jakt etter noe slikt, hvorfor da velge charter? Tenk ikke engang på å ta med barn hit.