- Norges største reiseguide på nett

Publisert:12.desember 2001
Sist oppdatert: 11.mai 2013

Omkranset av Rødehavskysten finner man denne badebyen. Med denne rammen kan du ha en ferie med kulturelle opplevelser, kombinert med dykking og avslapning i solen. Til tross for at det er store utbygginger å gang i Hurghada, er det likevel mulighet for å finne områder i byen som er upåvirket av denne utviklingen.

I byens nordlige bydel, Downtown , finner man basaren. Her finnes alt fra frukt, messingprodukter, krydder, kamelskinn, bomullsvarer, smykker og souvenirer. I Hurghada sentrum er det ikke spesilet mye å handle, så enten drar du til Downtown, eller Sekalla sentrum, hvor det finnes kjøpesenter og taxfreee-butikker.

Nattelivet

Hurghada har ikke det samme livlige nattelivet som feriestedene langs Middelhavet, men utvalget av restauranter, butikker, barer og diskotek er likevel stort. Stedet ligger også i nærheten av severdighetene fra det forhistoriske Egypt i Luxor og i Kongenes dal, og det går også fint an å gjøre utflukter til Kairo og Nilen fra Hurghada.

Serverdigheter

Luxor - Ligger fem timer fra Hurghada og har 4000 år gamle monumenter - et av verdens største friluftsmuseer.

Klostrene St Anton & St Paul - Isolerte koptiske klostre som er de eldste i Egypt. Hele den kristne klostervirksomheten har sin opprinnelse her.

Bir Shalatein - En liten landsby langs den administrative grensen mellom Egypt og Sudan. I dette området finner man noen av de beste dykkestedene i Rødehavet.

Strender

Når du først har kommet hit, er en fin strand noe av det man vil oppleve her. Da kan følgende strender anbefales.
Beach Albatross - Langgrunn strand med bra snorkling. Barnevennlig.

Arabia - Vakker beliggenhet og med grovkornet sand. Barnevennlig.

El Gouna - Et nybygget turistkompleks i smakfull stil, 20 kilometer nord for Hurghada. Inkluderer hoteller, flyplass, golfbane, shoppingsenter og amfiteater. Barnevennlig.

Kulturforskjeller

I Egypt praktiseres det en typisk arabisk/islamsk kultur, så det er store kulturelle forskjeller i forhold til her hjemme. Men dette vil bare bidra til en spennende og annerledes ferie. På grunn av at religionen står sterkt i deres levesett, så er det en del sentrale ting som du bør huske mens du er der. For eksempel blir det dårlig ansett å drikke alkohol utenfor hotellområdet.

En annen ting er bekledningen, og dette gjelder aller helst for kvinner. Å gå rundt toppløs, selv om det virker aldri så fristende, kan man oppleve uønsket oppmerksomhet. Lønnsnivået er også betydelig lavere enn mange andre feriemål, så husk på å alltid gi litt i tips på restauranter sjåfører og døråpnere. Så det er en god idè og ha litt småpenger i lommene.