- Norges største reiseguide på nett

Publisert:14.november 2007
Sist oppdatert: 4.april 2009

Den nordlige hovedstaden, som navnet opprinnelig betyr, har rundt 12-14 millioner innbyggere, hvorav omtrent åtte millioner bor i bykjernen, og som daglig er med på å skape den pulserende opplevelsen og inntrykkene som vil presse seg frem, tømme deg, for så å fylle deg helt opp igjen.Bejing er en legendarisk by, en by som er hyllet i sanger, filmer og fortellinger. Og som byr på så uendelig mye spennende.

I over 700 år, og gjennom fem forskjellige keiserdømmer, har byen vært hovedstad i den sagnomsuste landet, men historien strekker seg allerede 3000 år tilbake i tid. Klimaet er varmt sommerstid, og vinteren er kald og kort.

Det finnes herlige labyrinter av trange smug dandert av murhus, hvor små butikker og de lokale menneskene samspiller om det yrende livet. Beijing tilbyr også mange kulturelle gleder som teater, dukketeater og noen fantastiske akrobatikk oppvisninger, som får deg til å måpe, og som får skrale knær til å krible av ungdommelig lyst.

En annen meget spesiell, sær, estetisk snodig, men akk så briljant opplevelse er Himmeltempelparken. Her skaper kineserne sine lange liv gjennom fysisk fostring som Taiji – kan minne om Kung Fu uten motstand og i sakte bevegelse, tremassasje – gni ryggen mot en trestamme, orangutangfakter – henge i tregreiner, samuraiøving – sverdfekting i sakte bevegelse, og er absolutt et sted å utvide sin horisont og oppleve.

Shopping

Shopping i Beijing er en unik opplevelse med et varesortiment så stort at du vil ha et svare strev med å bestemme deg. Både på gaten eller i et av de mange kjøpesentrene finner du alt du kan ønske deg av klær, kunst, håndverks arbeid og hva det skulle være, til en billig pris. Her er det også mulig å gå på skattejakt i enorme markeder, og kofferten(e) er garantert å bli fylt opp. legg av tid til å få lukket glidelåsen ordentlig før avreise.

Mat

Det er lett å oppdrive spisesteder og restauranter, og mange retter bør smakes og nytes når man er her. Peking and, står selvskrevet på listen, men også Mongolian hotpot, som er en form for fondy, bør prøves. Men en ting som kan sjokkere mange, er at kinamaten hjemmefra ikke likner på det de serverer her. Her er de ekte rettene, urørt av vestlig innflytelse.Beijing er en smak av det ekte Kina.

Transport

Beijing nås best med fly, og det blir stadig flere flyselskaper som tilbyr reiser til byen som for øvrig skal huse OL i 2008. Flyplassen, Beijing Capital International Airport, ligger omtrent 20 km utenfor bysentrum, og hvis trafikken er god, transporteres man inn til byen på omtrent 40 minutter med buss.

Man kan også nå byen med tog fra andre områder i Kina eller Asia.Beijing beboere er store sykkelentusiaster, noe du garantert vil oppleve, men som turist kan det være tryggere å forflytte seg med hjelp av buss, taxi eller metroen.

Overnatting

Byen innehar mange overnattingssteder, og det utvikles stadig flere. Noen hoteller er Crowne Plaza hotel – et firestjerners i shoppingdistriktet kun et kvarters gange unna den forbudte by, Bamboo Garden Hotel – i klassisk kinesisk hagestil og Exhibition Centre Hotel.