- Norges største reiseguide på nett

Publisert:30.august 2002
Sist oppdatert: 30.april 2009

Köln er kjent som en livlig studentby, og er faktisk tysklands fjerde største by, med rundt en million innbyggere. Den ligger plassert ved Rhinen, og Dusseldorf og Bonn ligger bare noen titalls kilometer unna. Belgia er heller ikke altfor langt unna.
Under 2. Verdenskrig ble store deler av den vakre byen bombet sønder og sammen, og i årene etter har bebyggelsen sprunget opp som mer moderne enn tidligere. Men noe er beholdt, og et must i byen er å oppleve domkirken, og den levende plassen foran, hvor det yrer av mennesker på de innbydende kafeene og spisestedene.
Men det sies at byen skal huse mer enn 3000 utesteder, så muligheten for å oppleve livet andre steder, er også stor.
Beboerne nyter gjerne byens øl på de lokale kneipene, og det er ikke dumt å sette seg ned å gjøre som dem.

Severdigheter

For mange er Operaen det mest innbydende med byen, og den går for å være et unikt arkitektonisk underverk som kan nytes både inni og utenpå. Men også den allerede nevnte Domkirken er verdt å gi plass i minnene. Den ble påbegynt på 1200 tallet, og stod ikke ferdig før rundt 600 år senere, så det er mange mennesker som har lagt sitt liv i dens hender.

Shopping


Byen er også et ypperlig sted for å fornye garderobe både på seg selv og på andre. Det er uttallige shopping muligheter, og shoppingsenteret, Neumarkt Galerie er et av stedene som passer seg for den slags aktiviteter. Köln er også glad i andre aktiviteter, og det arrangeres ofte store begivenheter innenfor sport og musikk.

Transport


Flyplassen ligger mellom Köln og Bonn, og man kommer seg relativt enkelt videre til byen derfra. Flere flyselskaper tilbyr reiser hit.

Overnatting

Man har mange valgmuligheter i forskjellige klasser her. Bruk tid på å finne ut hvor du ønsker å være lokalisert, og hva du forventer av overnattingsstedet og hele turen. Man kan også finne sjarmerende sovesteder noen kilometer utenfor sentrum.