- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 6.desember 2007
Sist oppdatert: 20.mars 2009
Den rosa byen, som denne millionbyen i Marokko, ved Atlasfjellenes føtter, ofte blir omtalt som på grunn av sine byggverk i den samme fargen, er en orientalsk fryd – et myteomspunnet paradis – en vandring i et sirkus med dresserte aper, slangetemmere og rynkete spåkoner og av Churchill beskrevet som det vakreste sted på jord.

Den gamle berberbyen byr seg alltid frem fra sitt beste, og er et unikt handelssted hvor en vandring gjennom de korridoraktige basarene er uunnværlig og som nesten garantert gir deg en eller flere nye suvenirer i bagasjen.

Men byen er også et sted for å la smaksganene få utløp for sine mange sanser, her tilbys det nydelige retter som kokte snegler og shishkebab på den rette måten eller andre lamme, grønnsaks, couscous retter, som det Marokkanske kjøkkenet er spesielt kjent for.

Prisene er som regel rimelige, og utvalget er stort.Utelivet er det derimot verre med, for selv om det minner om utelivet man kjenner fra vestligere byer, er mange av stedene i turisthotellenes eiendom, og prisene kan være stive. Det er også mulig å avlegge byens eneste kasino, La Mamounia, et besøk i et håp om den store pengepremien.

Medina

Gamlebyen er et historisk mesterverk, og et henrivende sted, hvor byens torg ”Djema el Fna”, torget for eventyrfortellerne, er et samlingssted hvor selgere, artister, lommetyver og turister koser seg side om side, og hvor man enkelt kan spise og kose seg utover kveldene, da nesten hele stedet forvandles til en utendørs restaurant. I tidligere dager var dette en henrettelsesplass hvor avhogde hoder hang til skrekk og advarsel.

Byen ble grunnlagt på 1000 tallet, og har etter utviklet seg gjennom flere kulturer og menneskelig påvirkning til å bli det vi kjenner i dag, en by med arkitektur fra blant annet Spania og Frankrike. Av andre severdigheter anbefales Jardin Majorell – byens blomstrende hage, det franske villaområdet Gueliz og Koutoubiamoskeen. For de aktivitetsglade anbefales skistedet Oukalmeiden, en times biltur opp i Atlasfjellene, hvor du kan nyte ski gleder, på gammelt utstyr, med utsikt over Sahara ørkenen, vinterstid.

Transport

Det er mulig å fly fra Oslo til Marrakech. Flyturen tar rundt fem timer, og flyplassen, RAK Menara ligger omtrent fem kilometer fra Marrakech. Det er mulig å ta buss, taxi eller leie bil.

Overnatting

Man har muligheten til å leie ferieleiligheter, feriehus eller hotell, og prisene og kvalitet er varierende. Det beste er å sjekke eventuelle tilbud og priser før man drar. Man kan også få tilbudt pakkeløsninger hvor fly og hotell er i samme prisen.