- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 2.september 2001
Sist oppdatert: 14.april 2009

Antwerpen ligger omtrent midt i Europa, to timer med tog fra Paris og Amsterdam og 40 minutter med tog, eller en time med bil, fra Brussel. Det er Belgias nest største by, og kan sammenliknes med Oslo i både størrelse og folketall.
De har slitt med kipe rykter om russisk mafia, prostituerte og andre kriminelle, og etter sigende skal det visstnok finnes en del slikt der enda.
De har også lenge bare vært kjent for å være en havn, verdens tredje største faktisk.
Men de senere år har Antwerpen tatt seg sammen og kravlet opp i en høyere turistdivisjon.

Kulinarisk

Her får mennesker fra hele verden oppleve Belgiske gleder som utsøkt arkitektur, gjestfrihet og en stor mengde kafeer og butikker for avslapping mellom slagene.
Blant annet har de tatt kulinariske gleder lengre enn den fritten de er så godt kjent for i utlandet. Ikke så rart at de har mer å by på, de er jo tross alt nært beslektet med storebror Frankrike, og som lillebrødre flest, har de noen triks de har videreutviklet selv.

Shopping

Antwerpen har også vokst seg til et trendy og moterelatert sted og designere som Vandevorst og Martin Margiela har blitt oppfostret i byen.
De store motehusene i verden har også slått seg til i byen, og du finner designerbutikker fra Gucci, Hermés, Max Mara, Louis Vuitton, Donna Karan, Armani, Prada og Dolce & Gabbana, for å nevne noen. Det har med andre ord blitt et motemekka her og.
Er du interessert i eldre ting, kan du glede deg over at du her kan finne unike antikviteter, og mange antikkfrelste har funnet sitt mekka i disse gatene.
Det gjør også diamantfrelste!
Antwerpen går for å være et verdens ledende diamantsentrum, og så mye som 70% av verdens rå- og slepne diamanter sies å passere gjennom byen.
Det sier seg selv at man da kan bruke mye penger på en jentes beste venn.
Det ligger også et unikt og spennende diamantmuseum her, som er vel verdt et besøk. 

Severdigheter

Bortsett fra de allerede nevnte, finnes det også severdigheter som middelalderarkitektur, brosteinsbelagte gater, Gotisk katedral fra 1400 tallet og et rådhus fra 1600 tallet. De har også en velkjent zoo, som bør passe fint for en familievisitt.

Transport

Mange selskaper tilbyr flygninger fra Norge til Antwerpen Internasjonale lufthavn, og transportmulighetene videre inn til sentrum er gode.
Innad i byen er det mange muligheter, til og med hest og kjerre om man ønsker det. Men det er også gangavstand til de fleste fasiliteter, så da får man bevegd seg litt samtidig.

Overnatting

Mange overnattingsmuligheter i byen Hoteller i mange prisklasser og stjerner, så man har en del å velge i. Det kan jo være greit å finne ut hvilket område i byen man ønsker å være i nærheten av, og deretter finne et hotell som passer.