- Norges største reiseguide på nett

Publisert:19.mai 2008
Sist oppdatert: 2.juli 2009

Lenge var Manchester kjent som en skitten og støyete industriby, og ikke noe sted man plottet inn i reisekalenderen hvis ikke det tilfeldigvis var en fotballkamp man skulle ha med seg. Men byens politikere har tatt seg sammen og klart å omskape de forferdelige bygningene til hippe restauranter, utesteder, boliger og andre gleder for både turister og innbyggere.

Ikke dårlig når man tenker på at Manchester faktisk var verdens første industrielle by, og hadde en svært viktig rolle i den industrielle revolusjonen, og at det har vært en by siden 1300- tallet da Gnaeus Julius Agricola reiste et fort, og gav stedet navnet Mamucium.

Men det var da, og i dag er i dag, og nå satses det hardt på kultur, og det tilbys, gjennom hele året, forskjellige festivaler, konserter, sportsarrangementer og teatere med bra utvalg.

Men som en storby hør og bør, og Manchester er virkelig en storby, med 2,5 millioner innbyggere hvis vi regner med forstedene, og på størrelse med Oslo uten, har man også flere museer som; Imperial war museum, Museum of science and Industry og selvfølgelig et eget Manchester United museum. For folk som liker annen kunst er Manchester Art galleri stedet å dra.

Shopping

Manchester har også blitt et sted man kan komme hjem med andre plagg enn de man bruker til plingfest på lørdagen, eller som bål (det kommer jo an på hvilket lag man heier på) og det sies at byen er på shoppinghøyde med London.

Noe som i hvert fall er sikkert er at det er en enorm tilgang og enorme kjøpesentre, med alt fra designervarer til mainstream til originaliteter innenfor både klær, sko og alt annet man måtte ønske seg. Prisene er relativt dyre, og man kan finne mye av det samme billigere i Norge, men den overveldende mengden, størrelsen og derav et enormt mentalt sugende kjøpepress, kan ikke sammenliknes, og det er fort gjort å overfylle kvoten.

Er du her, er det også en fin idè å ta del i britenes erverdige pubtradisjon, og valget er også her stort.

Transport

Manchester flyplass ligger litt utenfor sentrum, og det går tog flere ganger i timen. Man kan også fly til en ”nærliggende” flyplass som Liverpool John Lennon Airport, og ta buss derfra. Innad i byen er buss og metro gode alternativer.

Overnatting

Man har mange valg i mange prisklasser i Manchester, og det beste er å sjekke priser og tilbud en stund før avreise.