- Norges største reiseguide på nett

Publisert:10.desember 2001
Sist oppdatert: 5.april 2009

Patong er altså ikke stedet for fred og ro, tvert imot. Også den fire kilometer lange stranden kan være temmelig tettpakket i høysesongen.

Byen var en gang et av Thailands og definitivt Phukets dyreste og mest eksklusive reisemål, men det har forandret seg i takt med turismens omseggripen. I dag finner du lett et rimelig sted å overnatte blant de knapt hundre hotellene og bungalow-anleggene. 

Hotellene

Hvis du vil bo på stranden og kommer i høysesongen, koster de aller rimeligste hotellsengene omkring 600 Baht, eller ca. 120 kroner pr. natt. Men bor du litt inn i byen og kommer utenfor perioden desember-mars og heller ikke i august (med andre ord: utenfor høysesongen), kan du faktisk finne overnatting ned til 50-60 kroner natten.

De fleste vil vel trolig ankomme Patong på pakketur, og kan da forvente å få et hotell med air-condition eller i det minste vifte, eget bad og gjerne et lite kjøkken hvis du bor i en leilighet. Mange hoteller har også eget svømmebasseng.

Restaurant- og nattelivet

Når mørket faller på har du et stort utvalg av barer, klubber og diskoteker som dekker alt fra techno, via C&W til thailandsk folkrock. De bærer navn som "Banana Disco", "Pow Wow Pub", "Rock Hard a Go Go", "Shipwreck", "Shark Club" og "Valhalla". Sistnevnte er dekorert som et vikingskip og her drikker man helst øl – i store mengder. Nattelivet i Patong Beach er viden kjent.

Også når det gjelder restauranter er utvalget bra, og mange av dem, særlig de som spesialiserer seg på sjømat, er gode. Du kan velge mellom mange lands kjøkken; italiensk, japansk, meksikansk, tysk, indisk og thai, for å nevne noen.

Dykking

Phuket rangerer som et av verdens ti beste steder for undervannsopplevelser og Patong Beach er sentrum for aktivitetene med flest utleieselskaper og arrangører. Et av selskapene er faktisk skandinavisk (se peker til høyre).

Charterselskapene pg lokale turarrangører, som det finnes mengder av, tilbyr utflukter til severdigheter og fine strender og øyer. Hvis du ikke er dykker, er det fint mulig å bli med bare for å snorkle (til redusert pris). Litt snorkling MÅ du uansett prøve.

Det finnes også rikelig med andre aktiviteter du kan gi deg i kast med, f.eks. strikkhopping, vannski, go-kart eller golf. Eller ta en tur på trannsvestittshow eller til "Horror House", som viser utdrag fra 16 skrekkfilmer.

Patong Beach er utvilsomt et av de beste stedene å shoppe på Phuket, utvalget av alt mulig er stort, men prisene er som på turiststeder flest: Nokså oppskrudd – og i Patong har fenomenet nådd et nivå hakket høyere enn vanlig. Kredittkort aksepteres de fleste steder, men hold et øye med kortet ditt så det ikke dras to ganger gjennom maskinen.