- Norges største reiseguide på nett

Publisert:15.november 2007
Sist oppdatert: 30.mars 2009

Byen er den tredje største byen i USA, kun forbigått av New York og Los Angeles, og det gir deg vel en pekepinn i noe av det du kommer til å oppleve her - nemlig millioner av mennesker som vandrer flittig rundt som i en liten maurtue, hvor også alle her har en rolle i å skape byen til et levende sted, enten det er som prominadejogger langs Lake Michigan, skatejunkie i en av byens mange parker eller bare som en av ni millioner mennesker på gata.

Sommerstid yrer det av festivaler og festligheter og Chicago har utallige kulturelle opplevelser innenfor teater og musikk. Blues er et must i byen hvor Blues Brothers ble til, og det er noe spesielt med å nyte denne musikken i en av de mest amerikanske av alle amerikanske byer. Chicago er også velkjent for sin skyline som har vokst frem i kjølvannet av den enorme bybrannen som la over halvparten av byen i aske på slutten av 1800 tallet, og ingen andre amerikanske byer kan skilte med like mange høye bygninger.

Liker du deg i høyden er Searstower et utmerket høydepunkt der det strekker seg 443 meter opp mot skyene, og for den modige er det fullt mulig nyte utsikten fra toppen. Blant andre attraksjoner finner du The art institute of Chicago, Serpent safari med Baby – verdens største slange, og Museum of Science and industry.

Men byen har mer, så mye mer og er et velegnet turiststed for både familier, unge og eldre med alle slags nivåer av eventyrlyst.

Lincoln

Den likeså kjente, men en god del bedre anerkjente bysønnen Abraham Lincoln preger fremdeles byen, og i Lincoln Park er det flotte avslapningsmuligheter ved en av de idylliske innsjøene, før du tar sats og hiver deg inn i ”the Magnificant mile”, som er kallenavnet til den travleste delen av hovedgaten Michigan avenue, og den er meget magnificant.

Her er det shopping som står i høysetet, og selv om prisene noen steder strekker seg like høyt som den velkjente Chicago skyline, er det mulig å ikke overtrekke kredittkortet innimellom. Men valget er stort, og det skal sies at de virkelig har gjort sitt beste for å friste deg til å komme hjem med en slunken lommebok og et kredittkort som har beveget seg under streken, for med luksusvarer nydelig dandert i vinduene, og med serviceglade klesbutikkansatte, blir det hele til en indre kamp.

Transport

Chicago har hele fire flyplasser, men som europeer er det mest sannsynlig at du lander på O´hare International Airport, og det er mulig å fly, med mellomlandinger, fra Norge til en noen ganger, overkommelig pris. Sjekk godt på forhånd.

Overnatting

Du har mange valg i byen, og prisene er rimeligere enn i for eksempel New York. Finn ut hvor mye penger du vil bruke på overnattingen, og sjekk deretter hoteller. Det finnes også herberger hvor du kan få overnatting for rundt 150 kroner hvis du deler med flere, og rundt 300 kroner for å bo alene.