- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 1.september 2008
Sist oppdatert: 20.mars 2009
Skyskrapere i alle størrelser pranger i bybildet, spesielt i downtown, og med sky tower som den største av dem alle. 300 meter med tettbygde konstruksjoner raver den høyere enn det meste, og på toppen er det mulig å spise middag på en roterende restaurant, eller kaste seg utfor med ett strikk festet rundt benet.

Men det er mer, så mye mer å oppleve i byen med rundt en million innbyggere. Naturopplevelser står i kø, og Auckland zoo er verdt et besøk for folk i alle aldre. Her er det blant annet mulig å få et glimt av New Zealands nasjonalfugl, Kiwien.

Ønsker du dypere naturopplevelser, så kryr det av unike områder rett på utsiden av sentrum. Mange av høydene som ligger i området er gamle vulkankjegler, og tilbyr et spennende miljø for fotturer.

Det sies at byen kan minne om San Francsico i oppbygning, med mange lange oppover og nedoverbakker, men ellers er den unik på så mange måter.

I et historisk perspektiv er også Aucland og New Zealand i seg selv spennende og ønsker du å få vite mer om maoriene, det opprinnelige folket, er Auckland museet, stedet å dra til. Aucklands krigsmuseum er og et interessant sted.

Klima

November til april er de varmeste månedene, men stedet kan også besøkes hele året. Det er mye som skjer her, også av festivaler som Womad festival i februar, eller Rally New Zealand som foregår i juli.Det er også et paradis for seilsport elskere, og mulighetene for å få med seg en regatta eller flere, er overveldende.

Transport

Innad i byen er det mange taximuligheter, og de kjører på taksameter. Man kan også ganske enkelt komme seg rundt med de lokale bussene i byen.

Overnatting

Som storbyer flest kryr det av steder å overnatte. I Auckland kan man innlosjere seg på campingplasser, hytter, hoteller i alle prisklasser, moteller, B&B, gjestgiverier eller vandrehjem.