- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 5.mars 2002
Sist oppdatert: 12.juni 2009

På siste halvdel av 1500 tallet, ble arbeidet med byen så smått begynt. Det var Spanske erobrere som hadde så å si utradert de lokale stammene, som grunnla det som i dag er kjent som Caracas.
Mye har forandret seg, og i dag er det en kulturell storby, full av lyd og betong.
Men også mer.
Det er en by for eksotiske opplevelser, enten det er mat, natur eller mennesker du ønsker å nyte. Det tropiske klimaet gir en behagelig temperatur, spesielt siden byen ligger i en dal, men med tropeklima, kommer også regntid, så vær obs på det om du ønsker å besøke byen mellom vår nasjonaldag og november.
Det er et sted med museer, minner og visjoner. Og ikke minst, et sted for sigarer og rom, som Venezuela er kjent for å være svært gode på.

Kriminalitet

Dessverre er det også en by for kriminalitet, og man skal vokte seg vel. Ta forhåndsregler og oppfør deg bra og smart! Hold deg unna de fattigste byområdene, vær obs på bosted og pass godt på kontanter og verdisaker!

Nasjonalhelt


Simon Bolìvar er landets frigjøringshelt, og han er hedret med en egen plass i gamlebyen i Caracas som er verdt et besøk. Her finner du blant annet regjeringspalasset, byens katedral og en mengde engasjerte mennesker. Torget brukes nemlig flittig av folk med politiske og religiøse budskap som de ønsker å spre til alle ører som vil høre.
Her ligger også flere monumenter over byens historie.
For å få en delvis futuristisk opplevelse i stedet, kan et besøk til Parque Central gjøre susen. Det er et område med bygg av betong og jern, som gjør et sterkt inntrykk på de som tar turen.

Mercedes


Las Mercedes er et annet populært område i byen, og stedet for å spise, drikke og shoppe. Restauranter, vannhull og kafeer ligger det mange av her, og spesielt fiskeretter og øl er de gode på.
Nasjonalpark
Har du litt tid og krefter, kan et besøk til Macarao Nasjonalpark være verdt en tur! Her finner du fjell og daler, frodige områder og en statue av jomfru El Jarillo, blant annet. Nasjonalparken finner du rundt 30 kilometer utenfor byen.

Transport

Flere skandinaviske operatører tilbyr turer, og flyplassen ligger rundt 40 minutter fra sentrum. Vær forsiktig med valg av taxi, ettersom det har forekommet uekte taxier som raner deg. Mange pålitelige hoteller har egne transporttjenester som det kan være smart å benytte seg av.

Overnatting


Mange forskjellige valgmuligheter. Bruk tid på valget, her kan det være lite penger å tjene på å velge de billigste løsningene. Sikkerhet er viktig her! Snakk med reiseoperatører og les anbefalinger fra andre som har vært i byen!
God tur.