- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 6.desember 2007
Sist oppdatert: 5.april 2009

Byen ligger ved munningene på de store elvene Rio Uruguay og Rio Parána og er et folkerikt eget univers som er spådd til å bli en turistattraksjon av store dimensjoner.

Med sin varme latinamerikanske atmosfære, både i temperatur og hos menneskene, og sine livlige rytmer - tangoens verdens hovedstad, gode mat – argentinsk biff er en vinner og opplevelsesrike severdigheter, sjarmerer byen seg inn i sjelen din, som en ilende forelskelse, eller som et par øl for mye, mens man nyter en prangende nyttårsaften - man vil følelsen skal vare og vare.

Byen ligger på en slette, omtyllet av den mektige pampasen – gressletter – hvor gårsdagens, dagens eller morgendagens middag, argentinsk storfe, forer seg opp. For er man i byen, og ikke er vegetarianer, kommer man ikke unna den argentinske biffen.

En saftig og mør opplevelse, til en veldig lite saftig pris. For ting er billig i Argentina etter at den landets økonomi fikk seg en real smell for noen år siden. Landet jobber fremdeles hardt med å komme seg på bena igjen, men i mellomtiden nyter turistene godt av de lave prisene, som foreksempel en biffmiddag til femti kroner, eller verdenskjent Mendoza vin til omtrent tipspengene her hjemme.

Byen er også er shoppeparadis med internasjonale og lokale merkevarer til priser som billigkjedene her hjemme. Er man i byen bør man også få med seg den hippe bydelen Palermo Vierjo med sine shoppingvennlige småbutikker, avslappende fortauskafeer, Argentinske designerklær og hotte barer, med et tempo som er mer kontinentalt og pulserende enn mange av de andre områdene i byen.

Man bør også få med seg attraktive severdigheter som; Casa Rosada – det rosa huset, regjeringshuset som ble gjort verdenskjent gjennom filmen Evita. Det er her balkongen hvor Madonna fremfører ”Dont cry for me, Argentina” ligger, og som den ekte Evita også benyttet seg av når hun talte til folket. Gamlebyens Plaza Dorrego – det brosteins belagte kunstnersentrumet i byen med loppemarkeder på søndagene, Argentinas Nasjonale Kunstmuseum og det verdenskjente 100 år gamle Operabygget, Teatro Colón, er også verdt din oppmerksomhet, for å nevne noe.

Transport

Det er mange flyplasser i Europa som er forbundet med Buenos Aires, også Oslo har flyforbindelse hit. Reisetiden varierer avhengig av mellomlandinger, og kan strekke seg opp til 17-20 timer, og prisene varierer.

Taxi er billig i byen, men vær oppmerksom på at kjøringen er mer hissig enn man er vandt til. Her finner man også den 20 fil brede Avenida 9 de Julio, som kan være spennende og oppleve både i taxi og til fots..

Overnatting

Her finner man mange hoteller til gunstige priser og mindre gunstige priser, omtrent som overalt ellers. Noen relativt rimelige hoteller er Rochester Concept og De La Paix hotel, men som vanlig – bruk tid på å undersøke før avreise.