- Norges største reiseguide på nett

Publisert:14.august 2008
Sist oppdatert: 11.mai 2013
Lenge lå de joniske øyer under italiensk styre, og også i dag preges øyene av fargerik arkitektur fra den gang da. Kefalonia er intet unntak og øyen sies å minne om Venezia i sin byggestil og husform.

Langs kysten kryr det av fargesprakende fiskelandsbyer som gir et kunstnerisk innslag i vegetasjonen som varier fra olivenlunder og grønne barskogbekledde daler til karrige fjell og grottesjøer.

Strendene her er også meget vakre og sies å være blant de beste i Europa. Her kan man snorkle, dykke eller bare vasse for den saks skyld, og se på det rike undervannslivet gjennom det klare vannet.

Myrtos Beach er den mest kjente, der den ligger og lokker innimellom flotte kalkstensklipper, og som ble udødeliggjort sammen med Antisamos Beach i filmen ”Kaptein Corellis Mandolin. Det er også på denne øyen Lady Diana og prins Charles forlovet seg, en hendelse som ikke har gjort den romantiske sfæren mindre.

Kefalonia er et fredelig sted, med tid til nettopp slike romantiske eskapader. Men det har ikke alltid vært slik. I 1953 ble øyen rammet av et jordskjelv som la mye av øyen i ruiner. Mange familier ble rammet av katastrofen, og det tok lang tid før livet igjen ble fredelig her. Det var faktisk bare en by som stod igjen etter skjelvet, nemlig Fiskardo. I dag er Fiskardo full av jet settere og deres yachter. En opplevelse det og.

En annen opplevelse er Melissani, en underjordisk innsjø, hvor du må vandre gjennom en grotte for å komme frem. Her det et fantastisk lysspill i samspill med sjøen og stalakittene som henger fra taket.

Kefalonia er også et yndig sted å nyte gatekafeer og restauranter, og skilter med utsøkte matrettet fra utsøkte råvarer. Man kan med andre ord la sine kulinariske fantasier få fritt utløp.

Transport

Kefalonia begynner å vokse i charteroperatørenes øyne, og man kan reise direkte fra Norge og Stockholm. Flyplassen ligger ved byen Lassi, og siden det er en relativt liten øy, er det ikke så langt til de fleste byene. På selve øyen er bil, moped eller motorsykkel det beste alternativet.

Overnatting

Som nevnt så har reiseoperatører begynt å få øynene opp for øyen, og pakketurer tilbys for en relativt rimelig penge. Ønsker man å reise til Kefalonia på andre måter, og vil finne hotell selv, bør man bruke litt tid på å finne ut hva som passer best.