- Norges største reiseguide på nett

Publisert:28.august 2006
Sist oppdatert: 20.mars 2009
Hvis du ikke har brukt opp hele ferien, men kan avse en langhelg, er det nå du bør bestille deg en reise. Med høstsalg på flybilletter både inn og utland, skal man klare å komme seg bort til en opplevelsesrik og romantisk helg og fremdels ha råd til julegaver. Har du muligheten til å reise bort midtukes, blir prisen mye lavere.
Her har du noen tips til byer i Europa som AltOmReiser.no mer en gjerne anbefaler. Sjekk linkene til høyre for å finne de mest gunstige prisene til følgende destinasjoner akkurat nå i høst.

Paris
For den håpløse romantiker. Mekka for den som har lyst å oppleve verdenskjente serverdigheter, drikke ekte Champagne, og nyte franske spesialiteter. Leser man seg litt opp på for eksempel Versaille eller Louvre, vil utbyttet av besøket bli mye større.

Praha
Her bugner det over av spennende historie . Byen er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturminner, og det vil du raskt oppdage ved et besøk her. Passer perfekt for enhver ølhund også. En spaser tur over Karlsbroen hånd i hånd med din kjære gir sus i serken.

Riga
Denne byen er blant det rimeligste alternativet til en langhelg, spesielt med tanke på prisen for mat, drikke og underholdningstilbudet. Her får du mye for pengene, nivået på varer og tjenester er der som Praha var for noen år siden før det ble ”invadert” av turister.

Dublin
Irene er kanskje noe av de mest utadvendte man kan møte på. Her kommer man lett i kontakt med lokalbefolkningen, og de snakker med største glede om byen sin og gir deg tips til hva man bør få med seg her. Guiness-ølet smaker fortreffelig her, og dette er en by du vil garantert får det moro. Her er det litt mer ”uflidd” enn for eksempel Paris når det gjelder mennesketyper man møter på, og byen oser av sjarm og særegenhet.

Barcelona
Her er temperaturen fremdeles ganske fin, så hvis du er rask på labben, kan du fremdels strekke sommeren litt lenger her. Er man interessert i arkitektur, design, heftig uteliv og vidunderlig tapas, bør man hoppe på et fly hit. Å sitte på en benk langs Las Ramblas sammen med sin kjære i armkroken og kikke på folkelivet er alle forunt. Barcelona har også blant annet Europas beste utesteder og klubber for homofile og lesbiske.

Dubrovnik
Denne byen har både byliv og strandliv i ett. Maten her er uovertruffen, spesielt hvis du er glad i sjømat. Her går det ikkelang tid før fisken blir hentet opp fra havet og havner på din tallerken. Det vakre lyset rett før solnedgang, gjør dette til et perfekt sted for å fyre opp under romantikken.

Berlin
Passer for alle, men absolutt for unge par. Kunst , kultur, historie, listen ender aldri. Ifølge nordmenn som bor i Berlin, sier at de selv aldri blir ”ferdig” med byen. Før en tur hit, sjekk berlinberlin.no. En guide skrevet av nordmenn i Berlin for nordmenn. Er muligheten for å reise midtukes tilstede, kan man reise for under 600 kroner tur/retur for to stykker!