- Norges største reiseguide på nett

Publisert:13.august 2007
Sist oppdatert: 7.januar 2010

Innsbruck har et nydelig sentrum med fantastiske historiske bygninger og en avslappet atmosfære. Turisme er da også bynes største inntektskilde, og med lett tilgang til et stort utvalg av vintersportsfasiliteter er Innsbruck et yndet reisemål både vinter så vel som sommer.

Transport

Det er lett å komme seg rundt i Innsbruck ved hjelp av byens trikkesystem, som også er en turistattraksjon i seg selv. Trikken tar deg både rundt i bykjernen og ut til de nærliggende vintersportsstedene.

Severdigheter:

Et av landemerkene man bør få med seg i Innsbruck er det gyldne tak (Goldenes Dachl på tysk). Dette er et bygg fra 1500-tallet som er dekorert med 2657 gyldne fliser til ære for Maximilian I, keiser av det tysk-romerske rike. På balkongen kan man se hans våpenskjold og andre symboler fra hans liv.

Innsbruck er en av vertsbyene for Europamesterskapet i fotball som skal arrangeres i Østerike og Sveits i 2008. Kampene skal spilles på Tivoli Neu, et stadionanlegg som ble bygget i 2000 og huser laget FC Wacker Tirol. Kapasiteten vil bli utvidet til 30,000 før EM i 2008.