- Norges største reiseguide på nett

Publisert:16.april 2002
Sist oppdatert: 16.september 2009

Det er et spesielt sted- et sted med en fascinerende historie, fascinerende mennesker og spesielle særegne severdigheter. Det er ikke stort, men allikevel innholdsrikt. Spennende og unikt!
Gibraltar ligger ved den Iberiske halvøy, strategisk plassert med kort vei til andre middelhavsland som Spania og Marokko. De har eget parlament, men administreres av Storbritannia, noe som har blitt gjort helt siden 1713, da Gibraltar fikk status som et oversjøisk britisk område. I 1830 ble enda et skritt tatt, og Gibraltar ble til Engelsk kron koloni. Derfor er det også i dag, som en engelsk småby. Politiet bærer bobby – hatter, språket er engelsk og ølen går i pint.

The Rock

Et must når man er på Gibraltar er å avlegge besøk til toppen av The Rock, det over 400 meter høye fjellet som har blitt stedets fremste varemerke. Hit kommer du enten med taubane eller til fots. Utsikten er fantastisk, og man skjønner raskt hvorfor britene la vekt på å skaffe seg området i sin tid.

Tigge aper

På The Rock finner du også en annen spesiell severdighet. Nemlig Gibraltar apekattene. Følger du gangveien opp til toppen, kommer du antageligvis til å få nærkontakt, ettersom de gjennom årenes løp, har blitt flittige mat tiggere og tyver. Mange turister har blitt frastjålet pass og kredittkort, så pass på. Møter du dem ikke, kan det være kolonien snart går under, for legenden forteller at når apekattene er borte, blir britene det samme.

Grotter

En annen spesiell opplevelsene er å vandre i en av de rundt 150 grottene. De underjordiske gangene gir en spennende opplevelse, og Saint Michaels grotte er spesielt kjent. Stalaktitter og underjordisk innsjø utgjør en fascinerende opplevelse, og det gis guidede turer, om du skulle ønske.

Bad & Shop

Ønsker du andre opplevelser som bading og shopping, så ligger forholdene også godt til rette for nettopp det. Det er jo tross alt middelhavet som stadig plasker mot kystlinjen. Dessuten er varene her skattefrie.

Transport

Det er ikke enklest å komme seg fra Norge og hit, men du kan enten fly til spanske Malaga, busse til La Linea og spasere derfra, eller fly til England og derfra til Gibraltar.

Overnatting

Her har du hoteller og et vandrehjem, så valgmulighetene er ikke de største, men i hvert fall komfortable. Bruk tid på research på forhånd.