- Norges største reiseguide på nett

Publisert:28.april 2008
Sist oppdatert: 17.januar 2010

På begge sider av elva Elben har Dresden strukket sin lange kropp, og elva har blitt et blikkfang i bybildet, og er integrert inn i byutviklingen på en måte som andre byer misunner og beundrer. Byen er også blitt svært anerkjent som et myldrende sted for kunst og kultur, og det står mange godbiter på menyen.

Frauenkirche bør besøkes når du er her. Denne flotte protestantiske kirken har blitt et symbol for byen og dens kamp for å reise seg etter sin turbulente fortid. Men heldigvis har også flere av byens bygninger blitt reist på ny, og byen skilter med en fantastisk arkitektur i, særlig, barokkstil, blandet kultur og et snev av Øst-Tyskland.

En vinnende kombinasjon som sammen med Dresdens mange andre gleder, som vennligstilte innbyggere, gir deg et fabelaktig opphold. Langs elva Elben ligger det flere flotte kafeer og restauranter som man kan nyte robuste og smakfulle tyske retter, eller bare fylle på med tysk øl, eller andre leskedrikker i byen som ligger rett ved den Tsjekkiske grensen. Her går dagene raskt fra morgen til kveld, og det er bare å finne frem tyskeren i seg og bli med på morroa.

Opera

Semper operaen er et av Tysklands mest kjente bygg, og operaer, og dens historie er svært spennende. Etter bombingen i 1945, ble Dresden lagt under DDR regime. Et regime som tok seg tid og forståelse til å faktisk bygge opp flere av de historiske bygningene som var blitt ødelagt under krigen. Slik oppstod Semperoperaen igjen fra ruinene.

MelkDet er ikke mange stedene hvor melk står på severdighetslista, men Dresden kan faktisk skilte med en av verdens flotteste melkebutikker, Pfunds Molkerei, og det er absolutt verdt et besøk. Det er også den anerkjente restauranten Sophienkeller, som ligger rett ved Elbens bredder.

Julemarked

Som mange andre tyske byer, har Dresden sitt eget julemarked, og det er i seg selv en god grunn til å besøke den erverdige byen. Det betegnes som Tysklands eldste, og bodene fylles av fantastiske varer av alle slag. Kombinert med vakker julelysdandering og en enorm julekake på rundt 3000 kilo som skal fortæres den andre søndagen i advent, er det en minnerik og gledelig fest.

Transport

Fly er rimelig og greit, men det går også an å hive seg på en bussreise, eller ta bil. Innad i byen er det et utviklet kollektivtransportsystem som enkelt bringer deg fra A – Å.

Overnatting

Her finnes det feriehus, ferieleiligheter, hoteller og mye annet å velge i. Det er også enkle pakketurløsninger hvor alt inngår i prisen. Ta deg tid til å sjekke på forhånd.