- Norges største reiseguide på nett

Publisert:11.mai 2005
Sist oppdatert: 11.mai 2013

Paris er verdens ukronede kulturmetropol og romantikkens hovedstad. Ingen steder finnes like vakre og storslåtte monumenter, fascinerende kunstnertradisjon, frivol livsglede, gastronomi, vinkultur og mote. I flere hundre år har byen definert den gode smak, vært arnested for nye trender, politiske nyvinninger og samtidig et levende museum for forgangne tider – alt på en gang. Paris er da også verdens mest besøkte reisemål.

I guidene som er listet opp til høyre finner du ALT om hvert minste tilbud i Paris. Les til øyet blir stort og vått om de vakre severdighetene, restauranttilbudet og alle de spennende og historisk interessante områdene i byen. Hvor du enn går er historien til stede; Paris er 2000 år gammel, med minner og funn fra alle periodene.
Planlegg godt!Hvis du skal på din første tur til Paris, har du noen hektiske dager foran deg. Listen over obligatoriske steder som må besøkes er lang. Regn ikke med å klare alt og regn heller ikke med at du rekker å se mer enn en liten flik av f.eks. Louvre på en dag. Du blir mett. Bruk guidene til å plukke ut det mest interessante og legg en slagplan. Heldigvis er det enkelt å komme seg rundt i byen. Paris har verdens desidert beste og mest finmaskede undergrunnsbane: Metroen.

Innimellom det kulturelle strevet må du ta deg tid til å nyte! Paris er gastronomiens Mekka – folk valfarter hit for å oppleve det beste et kjøkken kan fremskaffe. Råvarene finner du i spesialforretningene; bakere, konditorier, slaktere, grønnsakhandlere og delikatesseforretninger. I Paris har supermarkedene ennå ikke overtatt alt, heldigvis. Det er ikke dumt å bruke guidene til å finne de gode spisestedene; tilbudet er så stort at man skal lete litt for å finne de beste og de med rett pris. Bestill bord hvis du kan!

Atmosfæren!

Atmosfæren i Paris må bare oppleves. Ta deg en tur om kvelden til Marais, Belleville, Chinatown eller Latinerkvarteret og nyt mylderet og inntrykkene! Om kvelden kan du også velge og vrake i konserter, teatertilbud og arrangementer av alle slag. Er du heldig, kan du om sommeren oppleve klassiske konserter utendørs under den nye triumfbuen på La Defense; Paris' hypermoderne finansstrøk øverst i aksen som går gjennom den gamle triumfbuen, Place de la Concorde og til glasspyramiden ved Louvre. Paris er byplanleggeres drøm og alle storbyers mor.

EuroDisney

Selv om Pariserne var sterkt negative da Disney-konsernet anla sin gigantiske underholdningspark utenfor byen for noen år siden, er det et faktum at svært mange av turistene kommer til byen mest for å oppleve Disneyland Paris. Du kommer dit med tog som korresponderer med Metroen og turen tar ca. 40 minutter. Disneyland i Paris er praktisk talt identisk med originalen i Los Angeles – og omtrent like stort. Vår påstand er at du trenger tre dager i parken før du har rukket over alt. Men de færreste orker mer enn to ...

Paris er ellers en grei by å ha med barn i, bortsett fra at du fort kan gå deg i hjel ... i Metroen under jorden. Se artikkelen nedest på siden om barnetilbud.