- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 4.juli 2008
Sist oppdatert: 20.mars 2009
Med rundt 300 000 innbyggere er Århus Danmarks nest største by, og med rundt 40 000 studenter er det også en ung og levende by. Blander du dette med de gamle tradisjonsrike bygningene, nesten uforståelige setninger, iskrem, tivoli og frilynthet, har du grunnen til at byen er så populær blant oss nordmenn.

Det er en smak av hele Danmark, i en by! Spesielt i Den gamle by, hvor de har bygninger og hus fra rundt 20 andre byer.

Det er et levende folkemuseum, hvor de ansatte vandrer rundt i klær fra disse tidsalderne, og hvor man kan finne skjulte kafè gleder i bygg innredet som hjem. Det er en surrealistisk følelse å traske rundt her, og man får et fint innblikk i dansk historie og levemåte. Spesielt vakkert er det i jula når det er pyntet med glitrende julepynt, og brosteinsgatene er opplyst.

Men Århus er mer enn den gamle by. Den er også den nye by, og her kryr det av shopping butikker, kafeer, restauranter og andre gleder som man enkelt kan ta del i.

Hovedgaten Ryesgade/Søndergade, strekker seg tvers gjennom handelssentrummet. Her ligger også den lille og den store torg som er idylliske samlingspunkt. Elven som strekker seg gjennom byen er også et yndig sted å være. Den sammenliknes med Aker brygge, og er stedet for både lokale og turister. Ved Åboulevarden som ligger ved sidna, kryr det av restauranter og kafeer for oppfriskende pauser.

Er du her bør du også shoppe i en av de lokale designerbutikkene. Det er store sjanser for å komme hjem med noe spesielt i bagasjen. Århus er også elsket av kunstnere, og har en bohemsk rytme over seg samtidig som den er pulserende. Spesiell, med andre ord. Du bør besøke ARoS, som er kunstmuseet, Dansk plakatmuseum og Kvinnemuseet, som tar for seg kvinners kultur og historie.

Transport

Århus lufthavn ligger ikke langt unna byen, og det går ofte fly. Fra flyplassen og inn til sentrum er det lett å få offentlig transport.Det er også muligheter for å ta ferge til Danmark, og benytte bil resten.Innad i byen er bein og sykkel gode alternativer.

Overnatting

Det er mange hoteller og leiligheter her, med forskjellige stjerner og priser. Litt på utsiden er det også muligheter for feriehus, som kan bli rimeligere hvis man er over tre som reiser. Bruk litt tid og finn beste alternativ for deg.