- Norges største reiseguide på nett

Publisert:21.mai 2002
Sist oppdatert: 17.juni 2009

Den over 1200 år gamle Hansabyen ligger ved elva Weser, og har rundt 600000 innbyggere. Deres historie er sterk og fargerik. Det er også hjembyen til de lystige bymusikantene fra Brødrene Grimm.
Det er mye å se på i byen, og spesielt innenfor arkitektur. Noe man bør få med seg er rådhuset i Weser renessanse stil, Schnoor – det eldste bykvarteret i byen, Bremen Domkirke og Roland statuen på markedsplassen.
Når du så har vandret rundt og fått med deg disse gledene, er det verdt å legge seg på den grønne sti. Bremen er en by med uttallige parker og oaser for en pust i bakken. Her kan man blant annet oppleve Rododendronparken som har over 600 av disse elskede blomstene.
Men Bremen har mer.

Kunst

Er du interessert i kultur, har du kommet til rett sted. Her yrer det av kulturelle gleder enten det er på scenen eller innenfor fire vegger. Det er her du finner kunsthallen, et av de mest betydningsfulle stiftede museer og Neues Museum Weserburg, som er Størst på Samtidskunst i hele Tyskland.
Her finner du også et teaterskip med oppføringer i ekte Bremenstil.
Tysklands største sambakarneval huses også av byen, og hver februar er det mulig å virkelig riste løs, sammen med flere tusen andre. Freimarkt, er også en opplevelse og flere millioner mennesker besøker hvert år de mange utstillerne som tar del i denne gleden.

Shopping


Det er også mulig å dra på en ren shoppingferie her, og det kryr av butikker med alle mulige slags utvalg, enten det er klær, sko eller annet. Det er vokst opp flere svære mote – og varehus, finurlige butikker, korte avstander og ikke minst, gode tilbud.
Det er også mange restauranter og kafeer for en pause i alle opplevelsene, og god mat som enkelt kan lade opp batteriene dine. Og er du først i Tyskland, så må du jo nesten smake på det gyldne gull, Øl.
Det er med andre ord, mange ting som gjør at dagene går fort i Bremen.

Transport


Flyplassen i Bremen ligger litt på utsiden av sentrum, med enkel forbindelse. Det er mulig å fly fra Norge til Bremen. Men det går også å fly til Hamburg, og ta tog, som tar rundt en time. Man kan jo også gjøre som så mange nordmenn, og legge ut på den europeiske landevei, altså kjøre.
Innad i byen er sykler og bein, gode alternativer.

Overnatting


Mange alternativer for overnatting her. Hoteller i alle prisklasser og mange standarder. Benytt litt tid på forhånd til å finne ut hvordan du ønsker å bo.