- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 8.august 2008
Sist oppdatert: 11.februar 2010

Dynastier er ikke uvant i Kina, ei heller i Guangzhou, hvor de første bosetningene slo seg ned rundt 800 år f.kr.

Under Qin dynastiet var byen hovedstad for Nanhai, mens det under Han dynastiet var hovedstad i Nanyue kongedømmet. I dag er det også en særdeles viktig by, full av økonomisk vekst og multinasjonale selskaper. Den er moderne, men samtidig tradisjonell. Du har altså muligheten til å oppleve det ”virkelige” Kina.

Med en lang og spennende historie har også Guangzhou uttallige severdigheter på menyen. Det bugner av vakre parker og inspirerende og tradisjonelle templer, som kan skape måpende ansikter på de fleste. En historisk vandring i byens historie gjennom et av stedets museer er også å anbefale, for både gjennom kultur og kunst, er det nok å se på. Det er det også på byens kjøkken. Guangzhou sies å ha det mest eksotiske kjøkken av alle de kinesiske byer, uten at det trenger å være bare positivt.

Hunder, slanger og katter er noe av det du kan fortære mens du er her, så alt ligger til rette for romantiske restaurantbesøk med din kjære, hvis dere deler en fantasi om en bestialsk matorgie.

Heldigvis er det også mulig å få normal mat på de fleste stedene, og restaurantene holder en høy klasse. Skal du shoppe, så ta på deg gode sko. Det bugner av alle slags varer i denne storbyen, og du kan vandre gatelangs i timesvis vekslende mellom varehus og knøttsmå boder. Det er med andre ord store sjanser for å gå i tollfella.

Værmessig varierer byen mye fra sommer til vinter. Det er uansett varmere enn temperaturene i Norge på de samme årstidene, men vær obs på at vinteren holder rundt 12 grader i gjennomsnitt, mens sommeren holder rundt 30 grader. Det er også regntider å ta hensyn til her, og den varer fra april til september.

Transport

Guangzhou er et spennende sted, og flere operatører tilbyr turer hit fra Oslo. Prisene varierer noe, så sjekk på forhånd. Guangzhou flyplass ligger noen kilometer på utsiden av sentrum, med mange muligheter for transport.

Overnatting

Hoteller i alle prisklasser finner du her. Noen eksempler er: Guangdong Nanyangroyal Hotell og Hollyday Inn Shifu Guangzhou. Det beste er å bruke tid på hva du ønsker å bo i nærheten av, og hvordan standard du vil ha.