- Norges største reiseguide på nett

Publisert:11.juni 2008
Sist oppdatert: 5.april 2009

Byen grodde frem på 1800 tallet da spanjolene bestemte seg for å bygge en festning her. Men det tok ikke lang tid før den vokste ut av sitt grunnelement og inn i fremtiden.

Lokalisert rett ved vakre Atlanterhavet, med badestrender, kafeer, subtropisk klima og latinske spesialiteter som saftig biff og sensuell musikk, er Montevideo absolutt et sted som bør oppsøkes og pugges. Da mener jeg ikke pugge som til en o-fags prøve, men visuelt smake på alt de har å tilby. Prisene er rimelige, menneskene er vennlige og gamlebyen Ciudad Vieja er et ypperlig samlingspunkt for både turister og fastboende.

Det er bare i overkant av 1,2 millioner innbyggere her, men det kulturelle mangfoldet er overraskende stort, og du får innblikk i både italienske og spanske stilarter.

Byen kan på mange måter minne om Buenos Aires, bare i mindre størrelse, og dessverre for landets turistnæring, men perfekt for de som liker følelsen av å oppdage noe på egenhånd, enda ganske uoppdaget.

Da er det ganske morsomt å tenke på at svært mange argentinere legger sine egne ferier hit, for å slappe av i det deilige været på en av de mange flotte sandstrendene.

Har du gått lei av sandstrender vil du finne det interessant å høre at det også i Uruguay er svært populært med Tango. Og med billige priser på barer og utesteder vil det være ganske enkelt å ta del i denne tradisjonsrike dansen.

Muligheter for andre sportslige aktiviteter som vindsurfing er også stor, og er du her bør du spille fotball!

Hvorfor? Fordi Uruguay både arrangerte og vant verdens første fotball VM i 1930, og sporten er en lidenskap de har fått innført med morsmelka.

Shopping

Shopping genet får også kjørt seg i denne byen, for det er nok av butikker i alle størrelser å innta, og du kommer garantert hjem med en eller annen suvenir som du elsker for en liten stund, helt til forelskelsen roer seg og den havner i en boks. En ting som er greit å vite er at pruting ikke er utbredt her, og at du ikke ønsker å innføre det. Prisene er uansett rimelige.Kinobesøk og teatergleder er også noe som er verdt å få med seg.

Severdigheter

Det er mye å se på, og mange av severdighetene ligger i den allerede nevnte gamlebyen. Plaza Independencia, Museo Romantico og Teatro Solis er noen av dem.

Transport

Flyplassen, Aeropuerto Carrasco, ligger rundt 20 km utenfor byen, og mange reiseselskaper tilbyr turer hit. Det er også mulig å reise til et av nabolandene for en rimeligere penge, og deretter over grensa med buss eller ferge.

Innad i byen er det et velutviklet bussnett, hvor man kan kjøpe billett direkte hos sjåføren. Taxiene i byen er også relativt pålitelige, men kan koste litt. Flere selskaper driver med bilutleie, men man klarer seg bra uten.

Overnatting

Det finnes flere hoteller og overnattingssteder til en ikke altfor dyr penge her. Det viktigste er å sjekke litt på forhånd både på hvor man ønsker å bo, prisklasse og standard.