- Norges største reiseguide på nett

Publisert:18.juni 2002
Sist oppdatert: 18.mai 2009

En estetikk skapt fra naturen selv, og bevart av mennesker forhåpentligvis for all fremtid. Masai Mara er et naturreservat i Kenya, oppkalt etter stammefolket Masaiene og elva Mara.
Her lever villdyr i det fri, eller i hvert fall så fritt de kan i en park. Livet går sin vante gang, og opplevelser står i kø.
Safari har lenge vært et fenomen som har tiltrukket seg mennesker. Og det unike sammensatte miljøet her, gjør det til et ypperlig sted for den som drømmer om slike opplevelser.
For her er mulighetene for å se løver, leoparder, geparder, elefanter, neshorn, sebraer, bøffeler og mange andre spennende og eksotiske dyr, stor!
Et annet fenomen som gjør Masai Mara til et spesielt sted er den store vandringen.
Flokker med over en million gnuer og sebraer vandrer nemlig årlig inn i Masai Mara i perioden fra juli til oktober. Et slikt syn skaper garantert minner for resten av livet!
Her bør man stå opp så man får oppleve soloppgangen og se på hvordan livet river seg ut av natten og inn i dagen. Det er et sted for å observere mer enn å delta, og et sted for å berike sine sanser og minner.

Masaiene

Naturreservatet er også hjemmet til nomadefolket Masaiene, og sjansen for å oppleve den bevarte kulturen til dette folket på nært hold, er så absolutt tilstede. Og da vil du nok få nærkontakt med deres lett gjenkjennelige dans, som består av rytmiske og sprettende hopp.
Masaiene er et stolt folk, og har også blitt kjent for sitt mot og sin styrke gjennom årene.
De har blitt et naturlig element i området, og bør absolutt oppleves.

Mara

Elven Mara er også et viktig element i masai Mara. Denne elven betyr liv for en rekke av dyrene her, og stadig leskes dyretunger i det for dem, forfriskende vannet.
Flodhester er blant dyrene som kan oppleves på nært hold i elva.

Drap

Det er ikke bare dyrene i reservatet som står for blodutgytelse. I 1988 ble den 28 år gamle naturfotografen Julie Ward funnet delvis forkullet og brent, etter å ha vært savnet en uke.
Den første forklaringen fra Kenyanske myndigheter var at hun ble drept av løver, og deretter truffet av lynet. En forklaring som på ingen måter holdt mål, og som de måtte trekke tilbake. Obduksjonen viste også at hun var blitt stukket med en skarp gjenstand.

Transport

Man kan bestille flere pakketurer hvor en Masai Mara safari er en del av tilbudet, og det kan nok være det beste å gjøre det på denne måten. Et annet tips er å fly til Nairobi, og deretter komme seg videre til naturreservatet. I selve naturreservatet er det biler som gjelder, du kan faktisk kjøre din egen, men det beste for å se mest er guidete turer. Man kan også ta en luksustur i luftballong, for å oppleve dette fantastiske stedet fra oven.

Overnatting

Man har faktisk en del valgmuligheter når det gjelder overnatting også. Man har flere teltcamper av forskjellig standard, også lodges. Kjøper du en pakketur, så er overnatting også i boks.