- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 8.mars 2005
Sist oppdatert: 14.april 2009

Birmingham ligger i regionen West Midlands, og hvis man regner med forsteder i området, har Birmingham godt over to millioner mennesker. Og det er mennesker fra hele verden, noe som gjør det til et rikt og flerfoldig miljø.
Det er også en studentby, og studenter er kjent for å sette preg på mye av byen.
Brum, er kallenavnet og de som bor her snakker ikke engelsk, men brummie, så nå vet du det!

Big Brum

Men det er mer som går som brum i byen, klokketårnet for eksempel, kalles Big Brum som et svar på den mer kjente Big Ben i London.
Den er forresten en populær severdighet, og høyt elsket hos befolkningen.
Det er mye å gjøre i Birmingham, her kan du leie båt og reise gjennom kanalene som er vakkert dandert rundt i sentrum.
Det er rundt 60 km med kanaler, og det ligger mye fint å se på langs bredden. En ganske stor hemmelighet er at det faktisk er flere kanaler her enn i Venezia.
Du kan også bli en ”ekte” Willy Wonka og lage din egen sjokolade på sjokofabrikken Cadbury world, eller besøke akvariet med ekte haier.
En annen ting som er spennende med byen er at det var her Tolkien levde sine barne og ungdomsår. Mye av inspirasjonen til Ringenes Herre sies å være hentet fra byen og de omliggende landsbyene.

Shopping

Det er mange spennende butikker i byen, og de ligger side om side i sentrum. Det er nok fort gjort og overskride budsjettet hvis man først begynner, men hvem er det som ikke går over budsjettet i våre dager?
Her kan du finne det du vil av klær og andre varer som designersmykker av smykke designer Sara Preisler.
Utelivet er kjent for å være bra, så det skal ikke være noen sak å få rocket fra seg litt. Det er tross alt hjembyen til Ozzy Ousbourne. Ønsker du dans i mer avslappende former kan et besøk til Birmingham Royal Ballett være tingen.
Det er også flere museer, kunstgallerier og andre kulturelle innslag man kan tilbringe tid med.
Man kommer heller ikke utenom fotball her, og de to fotballagene i byen, Birmingham og Aston Villa, fargelegger ofte bybildet. Spesielt når de spiller mot hverandre.

Transport

Reiseoperatører og flyselskaper tilbyr transport fra Norge, men det går også an å fly til en nærliggende by og riese videre derfra. Det er relativt kort vei til andre engelske byer som Liverpool og London. Innad i byen er taxi, metro, buss og ben gode valg.

Overnatting

Hoteller og Bed & Breakfast er populært, og de finnes i forskjellige klasser og priser.