- Norges største reiseguide på nett

Publisert: 4.november 2005
Sist oppdatert: 11.mai 2013

En reise til Tokyo i Japan er ikke blant den rimeligste i klassen. Men det er mange flyselskap som har turer dit. AltOmReiser.no anbefaler British Airways, som kommer ut som den billigste i klassen. Da kan mam få en tur for under 8000 kroner tur-retur for en voksen. Reiser du gjennom SAS må du ut med hele 20.000 kroner, mens gjennom KLm er prisen ca. midt på treet. Husk likevel at det er lettere å skaffe seg rabatterte billetter hvis du kan bestille god tid i forveien.

Steder å shoppe

Det å dra på shopping i Tokyo, er av en helt annen dimensjon enn hva vi er vant med her. I Tokyos gater finner man noe for enhver smak og garantert gjenstander du aldri har sett før.
Har du lyst å oppleve de mest trendy stedene å shoppe, er Nakameguro-området det riktige stedet å befinne seg. Det ligger ved Meguro-elven. Her finner du flere bruktbutikker, ekskusive boutiques og innbydende kafeer.

I Roppongi Hills finner du et en 54 etasjes mini-metropolis med et utall av restauranter, barer,shoppingmuligheter, spa, kino og hoteller. Alt er samlet på et sted som i en liten by, og fra topp-etasjen har du utsikt helt bort til Mount Fuji.
Er du en riktig morgenfugl, så hvorfor ikke ta turen til verdens største fiskemarked, Tsukiji fiskemarked. Her vil du se fisketyper du aldri før har sett, og en ivrige fiskehandlere i aksjon.

Museum, historie og kulturtilbud

Er du interessert i å vite mer om Tokyos historie, er Tokyo Edo Museum vel verdt et besøk. Her er 400 år av Tokyos historie presentert lett tilgjengelig, og veldig informativt.
Hopp av ved Takebashi-stasjonen og opplev Nasjonalmuseumet for moderne kunst. I første etasje er det midlertidige utsillinger, mens i tredje etasje finner du et stort utvalg av japanske mesterverk. Som et museum bør ha, finner du også her en restaurant med svært god lunsjmat.

Uteliv og musikk

På Blue Note kan du oppleve et av de største jazzartistene vi har idag. For en pris på 500 kroner på de mest populære artistene, er du sikret en billett, og da må du bestille mat og drikke utenom. Prisen kan virke stiv, men det blir en uforglemmelig opplevelse.
Et annet sted som gi deg en god følelse, er JZ Brat. her spilles det latinsk og brasiliansk musikk, og alt dette kan du nyte mens du nyter et måltid i flotte omgivelser.

Japanske matopplevelser

I Tokyo finner du mye mat som er veldig uvanlig for oss nordboere, selv om sushi er snart blitt dagligdags her i landet også. Det som er så morsomt med maten i Tokyo, at det er matkombinasjonene er utrolig spennenede og en opplevelse for den som ikke er redd for å smake noe nytt og anderledes. For klassisk japansk kjøkken er Umaya et sted hvor det serveres et vidt spekter av tradisjonell japansk mat, og hvor servicen er upåklagelig. Dette spisestedet ligger ved Akasha-mitsuke stasjonen.
For et rimeligere måltid hvor du får servert sushi, sashimi, tofu og et uttall av andre japanske retter, bør du oppsøke Daibutsu Korokoro. Menyen er på engelsk, og du kan velge å spise blant 55 private rom med puter på gulvet. Ligger like ved Shibuya stasjonen.
Husk på at i Japan tipser man ikke, da det er allerede lagt inn i den endelige prisen. Ellers så fungerer det ofte slik at man betaler en liten sum for hvilket bor man vil ha, og da blir det tipsen.

Å komme seg rundt

T-banen i Tokyo er meget effektivt, og du får kjøpt dagskort til en grei pris. Skiltene er også på engelsk, slik at det blir lettere å orientere seg. Ulempen er at de stopper å gå etter midnatt, så da må man belage seg på å ta taxi.